COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Румен Чолаков: НДСВ и Новото време ни подкрепят, но без кандидати в листата ни

Румен Чолаков, председател на Клуб "Милениум", ще е водач на евролиста, подкрепена от НДСВ и Новото време. Според него има голям недостиг на кандидати, за които да гласуват проевропейски настроените българи. Двете основни цели на клуб "Милениум" са задълбочаването на евроинтеграцията и управлението на страната от професионалисти.

от БНТ
08:42, 27.03.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
"Ние започваме с едно предложение, което досега никога не е правено в българската политика", заяви Чолаков и обяви, че от клуб "Милениум" ще предложат на европейските избори листа от 17 кандидати, всички под 35 години, неучаствали в политиката досега.

Според Чолаков Европа е изправена пред едни от най-важните си избори, изтъквайки сблъсъка между неговото поколение, което той определя като "най-европейското в историята на човечеството", и силите на "дезинтеграция и национализъм". За него процесът около Брекзит е показал, че когато младите не участват, други поколения взимат решения вместо тях.

"Голямата разлика между това, което правим ние, и това, което е било тогава, е че в нашата листа няма да има месия. Ние не слагаме някой политик отпред и след това малко млади хора отзад, които да бъдат за цвят (...) Ние казваме, че цялата листа трябва да бъде нови лица"

Така Чолаков отговори на върпос за паралелите, които се правят между тях и предишни движения, асоциирани с НДСВ и Новото време - двете политически сили, които сега ги подкрепят. Чолаков каза, че НДСВ и Новото време са близки до техните разбирания.

Целият разговор с Румен Чолаков вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Отложиха заседанието по делото за взрива в завод "Миджур" за 16 юли
Отложиха заседанието по делото за взрива в завод "Миджур" за 16 юли
Отвъд границите: Аделина Марини: Европа е моят начин на живот
"Отвъд границите": Аделина Марини: Европа е моят начин на живот