Битката със задкулисието в БСП е продължителна, даже безкрайна. Това заяви в "Още от деня" членът на НС на БСП Румен Овчаров.

Корнелия Нинова води тази борба, така че до известна това е удар и срещу нея. Съвсем не твърдя, че всички хора, които са подкрепили Цацаров, са представители или свързани по някакъв начин със задкулисието. Но очевидно е, че много хора, свързани със задкулисието – и от бившето ръководство на партията, и някои членове на сегашното ръководство, работиха активно, за да осигурят тази подкрепа, каза Овчаров.

Рамадан Аталай: В момента да бъде избран независим прокурор е извън правилата

Рамадан Аталай: В момента да бъде избран независим прокурор е извън правилата

Има нужда от независим прокурор, защото според Венецианската комисия прокурорската институция няма оня контрол, който е необходим, но това не е от сег...

Той отрече твърденията на Рамадан Аталай от ДПС, изказани в предаването, че има идеологически различия в БСП. Друг е въпросът, посочи Овчаров, че някои хора се опитват да преформатират личната си битка срещу Корнелия под формата на борба с т.нар. ляв консерватизъм.

Овчарова разказа, че цяла нощ след заседанието на групата и преди заседанието на парламента "определени хора" са работили срещу решението да се гласува против Цацаров за ръководител на КПКОНПИ.

"Като сме зависими вече 40 години от Русия какъв ни е проблемът?".Това попита Овчаров, коментирайки темата за газовите доставки. На въпрос, че Русия винаги може да ни "размахва пръст" той отговори: "Аз не съм забелязал някой да ни размахва пръст".