НОВИНИ

​Румен Радев обяви началото на благотворителната инициатива "Българската Коледа"

В Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив президентът Румен Радев обяви началото на 15-ото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа" за 2017/2018 година.

bnt avatar logo
от БТА
12:09, 01.12.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Тя се прави от 2003 г. по инициатива на президентската институция. На събитието днес присъстваха министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, областният управител на Пловдив Здравко Димитров, кметът на града Иван Тотев, представители на РЗИ и РЗИОК, деца, подпомогнати от "Българската Коледа".

Благодарение на "Българската Коледа" тази година са осигурени над 2,6 млн. лева. 30 лечебни заведения са получили нова модерна апаратура. Със 700 000 лева е подпомогнато лечението на 474 деца. Мотото на тазгодишната кампания е "Подкрепа на спасения детски живот". Чрез благотворителните смс-и и дарения ще се събират средства за нова високотехнологична апаратура в рехабилитационните отделения у нас.

;

"Избрах да го направим тук, защото УБ "Св. Георги" в Пловдив е едно от водещите лечебни заведения в страната с над вековна история, каза в приветствието си държавният глава. Тази болница се гордее със своите водещи специалисти в различните области на здравеопазването и мисля, че точно тук, където годишно се полагат грижи за хиляди български деца, нашият призив ще бъде по-силен и по-истински.", допълни президентът Радев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Народното събрание с позиция за българското европредседателство
Народното събрание с позиция за българското европредседателство
Обновяват с 4 милиона лева централния пазар във Велико Търново
Обновяват с 4 милиона лева централния пазар във Велико Търново