НОВИНИ

Румен Радев: Предложението за F-16 беше триумф на лобизма

Коментири след избора на нов изтребител за българската армия.Президентът Румен Радев заяви, че предложението на специалната комисия - България да избере американския изтребител F-16, е "триумф на лобизма". Това стана в предаването "Годината " на Дарик радио.

bnt avatar logo
от „Дарик“
13:12, 22.12.2018 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Президентът обяснява, че не защитава един или друг самолет, отбелязва, че е летял и на трите типа от офертите и ги оценява като прекрасни, но коментира, че за разлика от други, той е настоявал процесът на избор да бъде прозрачен, открит и обективен...

Държавният глава дава пример с коментари на Цветан Цветанов от Вашингтон и после на премиера Бойко Борисов в полза на конкретен самолет, при това преди работата на комисията да е приключила.

Румен Радев припомня, че не случайно в навечерието на празника на ВВС е призовал премиера, министрите и депутатите да запазят радиомълчание, докато приключи процедурата.

Румен Радев, президент на Република България: „Това беше триумф на лобизма. Не искам да защитавам един или друг тип самолет - за мен и трите типа са прекрасни, летял съм на тях и срещу тях. Но за разлика от други хора, аз защитавам процеса да бъде прозрачен, открит и обективен. Преди да е приключила работата на тази комисия, един наш политик и то от Вашингтон - Цветан Цветанов, вече предопредели избора. Министър-председателят също каза точната си дума. Неслучайно в навечерието на празника на ВВС аз призовах министър-председателя, министрите и депутатите да запазят радиомълчание, докато приключи процедурата, защото така се прави в цял свят.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов в Белград: Ако нещо може да потопи Балканите, това е миграцията
Бойко Борисов в Белград: Ако нещо може да потопи Балканите, това е миграцията
Шофьор загина в инцидент, свързан с протестите на „жълтите жилетки“ във Франция
Шофьор загина в инцидент, свързан с протестите на „жълтите жилетки“ във Франция