НОВИНИ

Румен Радев призова Николай Колев - Босия да прекрати гладната си стачка

Президентът Румен Радев призова Николай Колев- Босия да прекрати гладната си стачка. Той написа във Фейсбук, че е получил писмо, в което е информиран за протеста на Босия срещу „схемата за продажба на шофьорски книжки" и "тежки корупционни схеми" в Агенция "Автомобилна администрация".

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
17:10, 05.07.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Това писмо е изпратено в прокуратурата, пише президентът, но казва, че ще му отговори и публично, защото то поставя проблем, който е част от големия проблем с корупцията. Президентът призовава българските институции да не подминават нито един сигнал.

"Отчаяният Ви протест е израз на доловимото в цялото общество възмущение от корупцията и липсата на отчетлива воля за борба с нея", казва още Румен Радев.

"Корупцията ... изисква гражданска мобилизация и почтеност, за която Вие давате пример", пише още президентът и завършва, че сега на ход са институциите. Министърът на транспорта Ивайло Московски каза днес, че вече е поканил и изслушал Николай Колев.

Според него системата, която осигурява жребия за шофьорския изпит е проверена от съда и е с гарантирана сигурност. Московски каза, че е призовал Босия да се погрижи за здравето си, но има съмнения, че той се използва за политическа провокация.

Николай Колев - Босия започна гладната си стачка преди 23 дни. Днес пред парламента имаше протест в негова подкрепа.Тази сутрин Босия беше категоричен, че няма да спре да гладува.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Москва е категорична, че няма информация по новия случай на отравяне с Новичок
Москва е категорична, че няма информация по новия случай на отравяне с "Новичок"
Бразилия и САЩ ще играят на полуфиналите в Лигата на нациите
Бразилия и САЩ ще играят на полуфиналите в Лигата на нациите