COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Румен Радев: С неуморния си труд Григор Димитров вдъхновява стотици за победа

Държавният глава Румен Радев разговаря днес на „Дондуков“ 2 с най-добрия български тенисист Григор Димитров, съобщиха от прессекретариата на Президентството. Президентът отбеляза, че Григор Димитров служи за вдъхновение на стотици деца и го поздрави за спечелената наскоро титла в турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Синсинати. По време на срещата Григор Димитров запозна държавния глава с идеята си за създаването на Академия за тенис в България, която да се превърне в център за обучение и да приобщи повече деца към спорта.

от БНТ
17:22, 05.09.2017
Чете се за: 00:26 мин.
Животът
румен радев неуморния труд григор димитров вдъхновява стотици победа

Вдъхновението на младите хора да се занимават със спорт, да се усъвършенстват и да си поставят високи цели е обща задача на спортните дейци и на институциите, беше общата позиция на президента Радев и на Григор Димитров.

Румен Радев, президент на Р България: С неуморния си труд, желание за победа и отдаденост към спорта вдъхновявате стотици деца, които вземат ракетата и усърдно тренират на корта. Вие изведохте българския мъжки тенис до недостигнато до този момент ниво.

Президентът и пожела на първата ни ракета да покорява още много нови спортни върхове.

;

По-рано днес камерата на БНТ засне как Григор Димитров влиза в сградата на Президентството, но темите и акцентите в разговора му с държавния глава не бяха известни.

Повече информация четете на спортния информационен сайт на БНТ http://sport.bnt.bg/ .

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Кои са мозъците зад ядрената програма на Северна Корея?
Кои са мозъците зад ядрената програма на Северна Корея?
Уникална мозъчна операция на дете извършиха в София
Уникална мозъчна операция на дете извършиха в София