COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Румен Радев: Считано от днес официално снемам доверие от правителството

Считано от днес официално снемам доверие от правителството. Това каза президентът Румен Радев в официалното си обръщение към народа.

от БНТ
12:06, 04.02.2020
19790
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Румен Радев: Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. На всичко това трябва да се сложи край. Считано от днес официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество.

"От три години призовавам правителството да работи отговорно и ефективно в интерес на българските граждани", каза президентът Радев. Той обясни, че не го прави като политически опонент, а като държавен глава с мисъл и грижа за страната ни.

Румен Радев: Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива, липсата на воля за реформи и за борба с корупцията.

В подкрепа на думите си той отбеляза липсата на вода в Перник, за която по думите му кабинетът отказва да поеме политическа отговорност.

Държавният глава зави, че парламентът "тихомълком" прокарва реформа на валутния борд, за чиито смисъл и основания българите са очаквали ясни разяснения. По негово мнение законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси, а бедността и неравенството се задълбочават.

Да се обединим за справедливостта и държавността, за доброто на България, призова още президентът.

Пълен текст на изявлението на президента Румен Радев можете да намерите в прикачения файл.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В "Референдум": Мнозинството от хората очакват по-ниски цени на горивата при създаване на държавни бензиностанции
В "Референдум": Мнозинството от хората очакват по-ниски цени на горивата при създаване на държавни бензиностанции
Мона Лиза от Рубик кубчета на търг
Мона Лиза от Рубик кубчета на търг