Първи коментар на президента след като прокуратурата разпространи записи от СРС-та с него. Според Румен Радев прокуратурата е девалвирала, а Конституцията е нарушена. В същото време главният прокурор заяви, че преустановява всякакви контакти с президентството освен официалната кореспонденция.

Румен Радев е в Габрово, където е на среща със студенти в Техническия университет. Преди началото на срещата Радев направи своя първи коментар по повод скандала с разпространените записи от прокуратурата. По думите му тя е девалвирала. Две важни за опазването на държавността понятия - държавна измяна и нарушение на Конституцията като ги употребила като медийна сензация в запитването до Конституционния съд, а впоследствие ги мотивирала със записи, в които всички внушения се самоопровергават.

Румен Радев, президент: Атаките срещу мен и семейството ми не са спирали, но вече придобиват уродливи измерения и се водят без оглед на средствата както виждате. Тези практики показват още веднъж колко остро стои въпросът за промени в Конституцията в посока съдебна власт и нейната независимост, защото от независимостта на Прокуратурата зависи как ще изглежда и държавността в България.

Попитан от журналисти дали е участвал в престъплението, за което прокуратурата говори, държавният глава категорично отказа коментар.

Припомняме, че вчера прокуратурата разпространи запис между генерал Цанко Стойков и мъж, за когото прокуратурата твърди, че е президентът. Те обсъждат проверката на антикорупционната комисия за назначаването на Десислава Радева във ВВС. Прокуратурата подозира, че е осуетена проверката на КПКОНПИ, защото част от документите са укрити и предполагат евентуална съпричастност на президента.