НОВИНИ

Румънски гражданин загина, а трима пострадаха при катастрофата край Мездра

Тежка катастрофа и днес. Румънски гражданин загина, а съпругата му и двете му деца са ранени при катастрофа на моста на река Искър край Мездра. Инцидентът е станал около 11 часа, а движението по международния път Е-79 беше блокирано за часове и в двете посоки. Във верижния сблъсък са участвали турски ТИР и три леки коли с румънски туристи. След удара камионът остана да виси над реката, докато не беше изтеглен с влекач.

bnt avatar logo
от БНТ
20:30, 08.07.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

След жестокия удар между управлявания от румънец лек автомобил и турския ТИР, колата е смачкана напълно и се наложило спасителните екипи да режат ламарините, за да извадят пътниците. Други две леки коли са с по-леки поражения. Тежкият камион обаче поднесъл на мократа настилка, разбил мантинелата и парапета на моста и кабината му надвиснала над река Искър. Шофьорът му е спасен от доброволец - бивш военен, който пътувал след него.

Георги Георгиев: Извадих шофьора на ТИР-а от прозореца, по парапета се качих, за да го извадя, уплашен беше, нормално е.
Изпреварва, явно е напуснал линията и ТИР-а го е ударил, след което той успял да спре, но ТИР-а ударил следващата кола, това е втората, а това е третата кола.

След пет часа в реанимацията на Врачанската болница, шофьорът на най-тежко катастрофиралата кола почина.

Според разказа на по-големия син на загиналия шофьор, баща му се опитал да заобиколи дупка на асфалта, не успял да се прибере навреме в лентата си и тогава ТИР-ът връхлетял върху колата

В километричните опашки в посока от и за София, пътниците, сред които и бебета, престояха часове наред.

Николай Митев, шофьор: Тук сме в пълно информационно затъмнение, нито патрулка е минавала, нито нищо.

Участъкът Мездра - Ботевград се нуждае от разширение и ремонт, но рехабилитацията му се бави от години и лошото му състояние е причина за множеството катастрофи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карадайъ: Толерантността, мирът и заедността нямат алтернатива
Карадайъ: Толерантността, мирът и заедността нямат алтернатива
​8-годишно дете се удави в река Луда Яна, издирват сестра му
​8-годишно дете се удави в река Луда Яна, издирват сестра му