11-годишното момче, което се простреля с пушката на баща си в Стрелча, се е самоубило. Това съобщи за "По света и у нас" говорителят на главния прокурор. Според Румяна Арнаудова късно снощи, разследващите са открили в телефона на детето послания към родителите му, от които става ясно, че то е планирало да сложи край на живота си. Със семейството и приятелите на момчето ще работи екип от психолози. Задачата им е да установят какво го е подтикнало към самоубийството.

© снимка: АРХИВ
Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор: "Към този момент нямаме съмнение,че се касае за самоубийство, а не за случайна игра и случайно самонараняване. За съжаление доказателствата, с които вече разследването разполага, сочат, че самоубийството е планирано от 11-годишното момче. Отправило е послания към родителите си, които е записало на телефона."

- В телефона или във Фейсбук профила му, открити ли са някакви послания от секти, възможно ли е да е "Син кит" причината за това самоубийство?

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор: "Това се надяваме да установим. Това ще бъде резултатът на усилията на прокурори, психолози и полицаи. Ще бъдат прегледани неговата интернет комуникация, Фейсбук профила му.