НОВИНИ

Русенец откри текстил в хляб

Семейството закупило продукта от магазин в центъра на града. Подобни случаи не са рядкост, коментираха от агенцията по безопасност на храните. От началото на годината там е подаден един подобен сигнал.

bnt avatar logo
от Галя Пенчева
21:55, 05.02.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Докато обядвал Валентин Вучков, се натъкнал на текстил в хляба, който бил нарязан. Мъжът не може да си обясни как никой не го е забелязал.

Валентин Вучков: Качеството не знам какво е, обаче контролът още по не знам какъв е. Който го е сложил, нека да го опита.

Производителите ни обясниха, че по технология, след като се оформи хлябът и преди да се изпече, пада в така наречените „шапки" и е възъмжно парче от тях да е попаднало в продукта. Другата версия според тях е, това да е дело на конкуренти. Валентин Вучков не смята да търси отговорност.

Валентин Вучков: Просто искам да обърна внимание на производителите да положат повече усилия и да има по-голям контрол при произвеждането на хляба.

Миналата година в Агенцията по безопасност на храните са получени две жалби за намерени странни предмети в тестени изделия. Много често подобни сигнали се използвали за решаване на междуличностни или междуфирмени конфликти, казаха още от там.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мерки срещу мигрантите от ЕС
Мерки срещу мигрантите от ЕС
Депутати искат частично вето на Закона за обществените поръчки
Депутати искат частично вето на Закона за обществените поръчки