НОВИНИ

Русенка съди Топлофикация, след като пропадна в техен изкоп

Половин година след като 43-годишна русенка пропадна в необезопасен изкоп с вряла вода след авария на Топлфикация, тя все още се възстановява от тежките изгаряния. Семейството ѝ ще съди дружеството, за да получи обезщетение. Ремонтът на мястото, където стана инцидента, е приключил едва преди две седмици.

bnt avatar logo
от И. Илиева, Т. Стоичков​
17:21, 07.05.2019
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Преди шест месеца на път за вкъщи асфалтът под краката на Нергиз Юсеинова се пропуква и тя се озовава в яма с вряща вода. Осъзнава какво се е случило в болницата, където са ѝ направени две операции. Вече шест месеца с Нергиз работят двама психолози. Заради преживяния шок жената не иска да се връща към фаталната вечер, затова разговаряме с адвокатите ѝ.

Светослав Михов - адвокат: Последствията от това изгаряне не са отстранени до момента, ще ѝ останат белези. А и психическата травма, която е понесла, защото това място, в което е пропаднала се намира до жилището, в което живее, тежко ще преодолее тези последствия в емоционален план.

Пострадалата жена ще си търси правата по съдебен път.

Светослав Михов: Установихме контакт с Топлофикация, водихме едни много кратки преговори и достигна до смешно предложение, което госпожа Юсеинова не одобрява.
Мария Батулова - адвокат: Съответните служители са бездействали и не са си свършили работата.
Севдалин Желев - Топлофикация: Не мога да ви кажа какъв иск има към нас.

Доскоро мястото на инцидента е било само оградено.

Петър Рашев - съсед: Дупката асфалтираха преди две седмици. То дано не се случва отново, защото постоянно деца има тука, всичко започва да бяга и да играе, колелета карат.

Делото срещу Топлофикация предстои в най-скоро време да влезе в съда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола се удари в сграда в Ню Йорк, част от нея се срути
Кола се удари в сграда в Ню Йорк, част от нея се срути
ДРУГИТЕ новини: Мет Гала и Гага
ДРУГИТЕ новини: Мет Гала и Гага