НОВИНИ

Русенци предотвратиха опит за телефонна измама

Потърпевша била 80-годишна жена. Мъжът, който дошъл да вземе парите, се оправдал, че работи от един ден като куриер. Обяснил, че бил нает по обява, разлепена на един от големите булеварди в града.Вижте репортажа на Галя Пенчева.

bnt avatar logo
от Галя Пенчева
09:00, 01.04.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

На телефона на 80- годишната русенка звъннал мъж, който се представил за лекар. Той й казал, че синът й е в тежко състояние и се нуждае от операция, за която трябват 12 000 лева. Жената обаче имала в себе си само 1000. Още докато разговаряла по телефона с измамниците, на адреса й дошъл 72 - годишния куриер, който взел парите, разказа роднина на потърпевшата.Съседка случайно предотвратила измамата.

Румен Недялков
"Обаче в това време в средата, комшийката излиза от асансьора и го удря с вратата на асансьора. Тя го питала, какво правите, биете ли я, а той върнал парите. Ако не е била тя, парите заминават. Помогнала е да го заловим и да спестим поне парите. Айде - тревогите, отделен въпрос".

Жената, предотвратила опита за измама, се свързала с близките на потърпевшата. Тя не пожела да застане пред камерата ни, но съседите й бяха категорични:

Димитър Димитров
Това за мене е една достойна постъпка.

На място дошли и служителите на реда, които отвели куриера. Мъжът обяснил, че работи като куриер към фирма, с която се свързал по обява, разлепена на голям русенски булевард. Разследването по случая продължава. В същия блок преди време друг възрастен мъж предал на телефонни измамници 4 500 лева. Само за миналата година в Русе са регистрирани 115 телефонни измами, а потърпевшите по тях са предали близо 300 000 лева. Едва 10 на сто от случаите са разкрити.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изобретиха устройство против духове
Изобретиха устройство против духове
Спират от движение автомобилите с изтекла Гражданска отговорност
Спират от движение автомобилите с изтекла "Гражданска отговорност"