НОВИНИ

Русия отхвърля ново предложение на Кери за Сирия

Заместник-външният министър на Русия Сергей Рябков каза, че Москва отхвърля идеята на американския държавен секретар Джон Кери за "приземяване" на руските и сирийските самолети в Сирия.

bnt avatar logo
от БТА
20:11, 22.09.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света
русия отхвърля ново предложение кери сирия

Вчера пред Съвета за сигурност на ООН Кери предложи Русия и Сирия да преустановят полетите на самолетите си над зоните в Сирия, в които се водят сражения. Той каза, че това е последен шанс да се спаси споразумението за прекратяване на огъня и да се намери начин за спиране на клането в Сирия. Според Рябков това предложение няма да свърши работа.

Планът на Кери няма да заработи. Най-малкото, докато не само САЩ, но и други страни в този процес не дадат гаранции, че онези групировки, оставащи убедени, че войната е единственият начин за разрешаване на сирийския проблем и че насилието е единственият начин за свалянето от власт на Башар Асад най-накрая приемат да не използват сила, каза Рябков, цитиран от руската агенция РИА Новости.

Той поясни, че Кери и руският външен министър Сергей Лавров ще продължат да обсъждат Сирия в ООН и днес.

Според руския постоянен представител в ООН Виталий Чуркин в разговорите между двамата за Сирия имало напредък, допълва ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италианските изпълнители от „ИнКанто” с турне в България
Италианските изпълнители от „ИнКанто” с турне в България
Хотелите край Варна са пълни с български туристи
Хотелите край Варна са пълни с български туристи