НОВИНИ

Русия: Примирието в Сирия беше нарушено 144 пъти от началото му

Силите на опозицията в Сирия за последното денонощие са нарушили примирието на територията на страната 39 пъти, а от началото на действието му в понеделник то е било нарушено 144 пъти. Това заяви днес пред журналисти в Москва първият заместник-началник на главното оперативно управление на Генералния щаб на руските въоръжени сили генерал-лейтенант Виктор Познихир, цитиран от ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
18:49, 16.09.2016
Чете се за: 00:20 мин.
По света
русия примирието сирия беше нарушено 144 началото

Той добави, че "американската страна продължава да не взема мерки по спазването на примирието от контролираните от нея отреди на опозицията", докато руската и сирийската страна "изцяло са изпълнили своите задължения".

Русия е готова да бъде удължено с още 72 часа примирието, изтичащо днес вечерта, заяви генерал Познихир. "Чакаме от американската страна решителни мерки за въздействие върху контролираните от тях въоръжени формирования", за да спазват споразумението за прекратяване на огъня, постигнато на 10 септември в Женева на преговорите между Русия и САЩ, посочи той. В противен случай ситуацията може да излезе извън контрол, предупреди руският военен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Разрошиха Тръмп
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Разрошиха Тръмп
Българският параолимпиец Ружди Ружди постави световен рекорд в Рио
Българският параолимпиец Ружди Ружди постави световен рекорд в Рио