НОВИНИ

Руски изследовател планира трикратна околосветска обиколка с яхта

Руският изследовател и пътешественик Фьодор Конюхов обяви плановете си да направи трикратна околосветска обиколка на борда на собственоръчно построенаяхта само няколко седмици, след като се завърна от рекордната си океанска обиколка с гребна лодка.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:48, 15.07.2019
Чете се за: 00:32 мин.
Още
руски изследовател планира трикратна околосветска обиколка яхта

„Сега искам да построя голяма 76-метрова яхта и да плавам с нея по света,за да мога да счупя няколко рекорда. Искам да направя три околосветски обиколки без да влизам в нито едно пристанище“, заяви Конюхов.

Той отбеляза, че пътешествието му не трябва да бъде по-дълго от 80 дни, но не уточни кога планира да се отправи на новото си плаване.

През май Конюхов приключи първия етап от най-скорошната си и амбициозна обиколка – солово пътешествие в гребна лодка, след като преодоля турбулентните води в Южния Пасифик, изминавайки разстоянието от Нова Зеландия до Нос Хорн.

Малко след завръщането си в Русия Конюхов тества нов прототип на захранван със слънчева енергия самолет, като прелетя разстоянието от Москва до Крим.

Досега руснакът е направи пет околосветски пътешествия. Той е прекосил Атлантическия океан 17 пъти и е първият руснак, който е покорил най-високите върхове на седемте континента и е посетил Северния и Южния полюс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Воля няма да подкрепи сделката за закупуване на F-16
"Воля" няма да подкрепи сделката за закупуване на F-16
Бащата на изкуствения интелект ще бъде на новата банкнота от 50 паунда
Бащата на изкуствения интелект ще бъде на новата банкнота от 50 паунда