НОВИНИ

Руският премиер писа на Бойко Борисов за 3 март

Министър-председателят Бойко Борисов получи поздравително писмо от председателя на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев по повод националния празник 3 март, съобщи пресслужбата на правителството.

bnt avatar logo
от БНТ
10:34, 02.03.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Дмитрий Медведев, премиер на Русия: В този знаменателен ден ние си спомняме за мъжеството на руските войни и българските опълченци, които се сражаваха на Шипка и под Плевен за свободата и независимостта на България. Техният подвиг завинаги ще остане в историята на нашите страни.

Медведев изразява увереност, че активната работа на правителствата на Русия и България ще продължи да подпомага за укрепването на взаимодействието в търговско-икономическата и инвестиционната сфера и ще създаде благоприятни условия за напредъка по проекти в областта на енергетиката, инфраструктурата, промишлеността, науката и културата.

Руският премиер пристига на официално посещение у нас на 4 и 5 март по покана на българския премиер. Медведев и Борисов ще обсъждат сътрудничеството в енергетиката, икономиката и туризма. Двамата ще открият и Българо-руски бизнес форум в областта на туризма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп поиска Китай да свали митата за селскостопански продукти
Доналд Тръмп поиска Китай да свали митата за селскостопански продукти
Каква е ролята на Русия за освобождението на България
Каква е ролята на Русия за освобождението на България