НОВИНИ

Руският външен министър на посещение в Гърция

Руският външен министър Сергей Лавров приветства близките отношения между Русия и Гърция по време на посещението си в Атина.

bnt avatar logo
от БНТ
15:43, 02.11.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Сергей Лавров разговаря с президента и премиера на Гърция в момента, когато двустранният стокооборт е спаднал от 34 процента миналата година, на 9.8 за първите седем месеца от тази. Причините са санкциите срещу Москва , руските контрамерки и намаляването на цените на енергоносителите. С президента Павлопулос и премиера Ципрас , руският първи дипломат обсъди въпроси от търговско-икономическата, инвестиционната и енергийната области. Министър-председателят на Гърция изрази воля за продължаване на тясното сътрудничество с Москва.

Сергей Лавров, външен министър на Русия
"Независимо от усложнената обстановка в Европа, руско-гръцките отношения продължават да се развиват в различни посоки,включително в диалог на високо ниво.Радващо е, че духовно-културната близост на нашите народи неизменно надделява над временните колебания на днешната политическа конюнктура".

Сирия, разбира се, също беше в обсъжданите теми. Посещението на Лавров съвпада с отплаването на руския боен кораб "Сметливий" от пристанище Пирея. Корабът се насочва към Сирия,пише руската преса Москва търси "честно сътрудничество " по сирийския въпрос, каза Лавров. Според него мирните усилия се саботират.

Сергей Лавров, външен министър на Русия
"Началото на политическия процес се саботира от тези, които подкрепят екстремистите ,които не искат преговори , а искат просто да свалят режима на Башар Асад".

Гърция иска да избегне нови санкции срещу Москва заради руската политика в Сирия. Външният министър Никос Кодзиас смята, че те са контрапродуктивни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Децата на Джунглата напуснаха лагера
Децата на "Джунглата" напуснаха лагера
Българските миньори са сред най-ниско платените в Европейския съюз
Българските миньори са сред най-ниско платените в Европейския съюз