НОВИНИ

РВД на 50 години: Продължава набирането на ръководители на полети

Ръководството на въздушното движение чества своята 50-годишнина. Валидиране на юбилейна пощенска марка беше част от събитията, с които празникът ще бъде отбелязан. Възможността да обслужват най-голямото летище в света - това в Истанбул, е един от поводите за гордост на българското държавно предприятие. Продължава и набирането на ръководители на полети.

Айше Сали
от Айше Сали
20:41, 15.02.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
Владимир Богдански: Отговорността да контролираш небето и да чертаеш пътища заедно с пилотите. Над 250 ръководители на полети в България се грижат за безопасността на пътниците и екипа на борда. Пролетният прием на нови попълнения е до края на април.
Димитър Чунчуков, ръководител на Авиационния учебен център: Всеки кандидат трябва да има висше образование - бакалавърска степен, да знае английски език на добро ниво.

Симулаторът е едно от местата, където се обучават бъдещите ръководители на полети.

Димитър Чунчуков, ръководител на Авиационния учебен център: Отказ на двигател, разхерметизация на кабината на самолета - това са два от примерите, за които ръководителите на полети биват подготвяни.

60% повече полети отчитат от Транспортното министерство за последните 6 години, а през 2018 са наблюдавани близо 900 хиляди самолета.

Георги Пеев, ген. директор на РВД: Заедно със съседните страни, дългосрочно ще направим такива проекти и ще предприемем такива мерки, че в нашия регион да осигурим нужния капацитет.
Росен Желязков, министър на транспорта: Българското Ръководство на въздушното движение ще обслужва и летището в Истанбул. Ние сме много по-напред от водещи държави в Европа като Германия и Франция. Ако трябва да сравняваме минутите на закъснение, закъснението в нашето въздушно пространство граничи с нула.

Всеки, който пожелае, може да се запознае с условията за работа в дните на отворените врати на 25 февруари, както и на 7 и 29 март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Авторът на Автора! Автора! с премиера в София
Авторът на "Автора! Автора!" с премиера в София
Официален старт на преговорите за доставка на F-16
Официален старт на преговорите за доставка на F-16