НОВИНИ

РЗИ - Бургас: Ветко Арабаджиев дължи 7 млн. лв глоби заради селище "Елените"

Сигнал до прокуратурата и Националната агенция за приходите срещу Ветко Арабаджиев е внесла Регионалата екоинспекция в Бургас, съобщи БНР. Сигналът е за неизплатени над 7 милиона лева глоби, наложени на пречиствателната станция във ваканционното селище "Елените". От 2012 г. съоръжението няма разрешително за ползване като воден обект.

рзи бургас ветко арабаджиев дължи млн глоби заради селище елените
bnt avatar logo
от БНТ
17:26, 30.10.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Само тази година на Ветко Арабаджиев като собственик на пречиствателната станция на "Елените" е наложена финансова санкция за близо 1, 796 млн. лв. Съоръжението пречиства отпадните води освен на хотелите във ваканционното селище и на голяма част от почивните бази в "Свети Влас", а капацитетът му е недостатъчен, каза директорът на Регионалната екоинспекция Тонка Атанасова.

По думите й, високата санкция за "Елените" е във връзка с резултатите, които са получили от контролните измервания, тъй като тази пречиствателна станция е без разрешително за заустване. Взетите проби показват превишение на емисонните норми.

Тъй като наложените глоби за замърсяването и незаконното ползване на пречиствателната станция не са обжалвани, не са и платени, контролните органи са предприели и други действия.

"Ние, разбира се, сме ги дали на Националната агенция за приходите, не са събрани и по тази причина сме ги дали и в прокуратурата", допълва Атанасова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват за мухлясал кашкавал, доставян на училища и детски градини в Сливен
Проверяват за мухлясал кашкавал, доставян на училища и детски градини в Сливен
Три български региона са с най-ниска продължителност на живот в целия ЕС
Три български региона са с най-ниска продължителност на живот в целия ЕС