COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

С безплатни билети ще бъдат компенсирани пътниците от влака София-Бургас

„БДЖ–Пътнически превози” ЕООД ще компенсира всички свои клиенти, които са пътували с бързия влак № 3623 от София за Бургас на 28.11.2018 г. Влакът замина със 192 минути закъснение поради обледяване токоснемателя на локомотива, който е трябвало да го обслужи, както и липсата на възможност в момента да бъде подменен с друг. Поради изчакването да бъде осигурен локомотив се е стигнало до голямото закъснение.

от БНТ
12:27, 29.11.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
безплатни билети бъдат компенсирани пътниците влака софия бургас

В тази връзка националният железопътен превозвач ще възстанови сумата за билета на всички, които са се отказали от пътуването, а на всички потърпевши, които са изчакали заминаването на композицията, ще предостави по един двупосочен билет за избран маршрут на пътуване с влак в страната.

Клиентите на „БДЖ–Пътнически превози” ЕООД могат да получат своята компенсация в срок до три месеца на билетните каси във всяка една гара в страната, като предоставят билета си от пътуването с бързия влак № 3623 от София за Бургас на 28.11.2018 г.

;

Към момента движението на влаковете в страната се извършва в условията на зимна обстановка, като някои композиции се движат със закъснения. Няма прекъснато движение в нито един железопътен участък.

Националният железопътен превозвач призовава своите клиенти да проявяват търпение и да се информират своевременно за актуалната обстановка на движение на влаковете. Поради зимните условия е възможно възникването на принудителни престои и натрупване на закъснения при движението на влаковете.

Актуална информация за движението на влаковете клиентите на „БДЖ–Пътнически превози” ЕООД могат да получат от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Двама българи са задържани с 11 тона хашиш на яхта край Сицилия
Двама българи са задържани с 11 тона хашиш на яхта край Сицилия
​Депутатите продължават с гласуването на държавния бюджет за 2019 г.
​Депутатите продължават с гласуването на държавния бюджет за 2019 г.