НОВИНИ

С кворум на ръба парламентът започна работа по бюджетите на ДОО и НЗОК

С кворум от 122 народни представители, при необходим минимум от 121 в зала, парламентът започна работа по първо четене на бюджетите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Държавното обществено осигуряване (ДОО) за догодина, пише БГНЕС.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:29, 06.11.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
кворум ръба парламентът започна работа бюджетите доо нзок

Както и на част от пленарните заседания през изминалата седмица, депутатите от „БСП за България“ и ДПС отново не се регистрираха в началото на днешното заседание.

Припомняме, че от парламентарната група на „БСП за България“ и ДПС бе заявена категорична позиция, че няма да се регистрират при началото на нито едно пленарно заседание, докато вицепремиерът Валери Симеонов не подаде оставката си. Тя му бе поискана заради изявлението му по адрес на майките от инициативата „Системата ни убива“, които той нарече „кресливи жени“ с „уж болни деца“, както и за арестите в Държавната агенция за българите в чужбина, която попада в неговия ресор.

От ВОЛЯ също поискаха оставки, но освен на Валери Симеонов, те настояха поста си да напусне и военният министър Красимир Каракачанов. Лидерът на партията Веселин Марешки постави ултиматум, според който, ако до края на седмицата оставките на двамата не станат факт, депутатите от партията също няма да се регистрират в парламента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Градският шум увеличава риска от инфаркти и инсулти
​Градският шум увеличава риска от инфаркти и инсулти
Президентът връчи националното знаме на 27-та българска Антарктическа експедиция
Президентът връчи националното знаме на 27-та българска Антарктическа експедиция