НОВИНИ

С нови тестове за наркотици работят в русенската полиция

В Русе през първите месеци на годината са хванати трима души, които са шофирали след употреба на наркотици. От полицията казват, че доскоро не са разполагали с тестове за откриване на психотропни вещества в кръвта. В региона се увеличават двойно и случаите на заловени водачи след употреба на алкохол.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
17:46, 13.06.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Полицаи споделят, че допреди 2 седмици не са разполагали с тестове за наркотици и по тази причина проверките за опиати в кръвта на шофьорите са били по-малко.

Таксиметровият водач Цветан Тодоров казва, че и денем, и нощем попада на негови колеги, чието държание е леко неадекватно.

Цветан Тодоров: „Нито един път не съм вмидял пред големите дискотеки да има „хайка” от полицаи да проверяват, примерно, за алкохол колите. Сто процента има и пийнали, и „надрусани”, и всякакви модели."

Освен че ще следят по-строго за наркотици, полицаите в Русе откриват и друга обезпокоителна тенденция - расте двойно броят на шофьорите, заловени да карат след упротреба на алкохол. Вече са хванати 120 души, при 90 за цялата 2015-а.

Главен инспектор Румен Кръстев - началник на сектор „Пътна полиция” в Русе: „В момента са получени нови тестове за наркотици, провежда се обучение и предполагаме, че от следващия месец ще бъдат извършвани полеви тестове.”

В същото време при тежки катастрофи в региона са загинали 10 души от началото на годината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Средствата по Програмата за селските райони са възстановени от ЕК още през март
Средствата по Програмата за селските райони са възстановени от ЕК още през март
Турчин заловен при опит да продаде кинжал на Муамар Кадафи за $10 милиона
Турчин заловен при опит да продаде кинжал на Муамар Кадафи за $10 милиона