COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Недоволство заради наградите на фестивала "Сурва"

С пищна заря снощи беше закрит международният фестивал на маскарадните игри "Сурва" в Перник. Повече от 7500 участници и 124 групи от целия свят се събраха в града за 28-ото издание на фестивала. А днес бяха обявени и големите победители, които взимат наградите - златна, сребърна и бронзова маска. Но класирането стана повод и за скандал. Какъв - вижте прякото включване на Айше Сали.

Айше Сали
от Айше Сали
12:25, 28.01.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Aнгел Йорданов - участник във Фестивала: Всяка година правят едни и същи грешки. Награждават си села, които са от 7-8 години създадени. Ние сме създадени, може да има над 100 години нашата сурвакарска група. Ние сме единствената група, която е "Долината на орлите" - Брезнишко. Но възмущаваме от това нещо, че новоизлюпените групи им дават златни маски. Това е несправедливо. Това жури, което е - е вече 15 години. Време е да си ходят.
Георг Краев - председател на журито: Раздавам наградите, така както мисля, че трябва да бъдат раздадени. Това, че мислите другояче, не е мой проблем. Предложението обаче за кръгла маса е изключително ценно. Големият проблем е маската. Колко маски да дадем? Една единствена или 100? Тъй или иначе, по мое мнение, малко на "Златият Орфей" прилича това раздаване на награди.
Топ 24
Най-четени
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Приключи посещението на папа Франциск в Панама
Приключи посещението на папа Франциск в Панама