НОВИНИ

С помощта на професионален домоуправител установиха кражба на касиерка на вход

Касиерка на вход е уличена в кражба на 2500 лева благодарение на професионален домоуправител. Русенци, които вече се възползват от тези услуги, казват, че когато външен човек се занимава с проблемите на етажната собственост, нещата се случват по-лесно.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Даниела Василева
19:45, 09.11.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

В Русе има няколко фирми, които предлагат услугата „професионален домоуправител”. Те се занимават със всичко – от сметките до личните междуособици. Решават и проблеми, които съседите помежду си трудно биха разровили от страх да не влязат в лични конфликти. Както се е случило с Цветелин Цонев, когато е започнал като професионален домоуправител във вход, където от месеци стълбищното осветление не работело, а асансьорът бил пред спиране.

Цветелин Цонев – професионален домоуправител: Те хората си негодуваха помежду си, но никой не се беше наел да рови, да търси, да види какво липсва реално. Те ми загатнаха, че някакви пари ги няма, но до края не знаеха каква сума липсва.

Цветелин Цонев свикал общо събрание, избрали нов контролен съвет, който направил ревизия на касиерката.

Цветелин Цонев – професионален домоуправител: И се оказа липсата на 2 500 лева И от там нататък – покани – една, две, три, адвокатка, дело, сега изпълнителен лист ще извадим и съдия-изпълнител ще събира задълженията.

С проблемите във входа, в който живее Георги Цолов, от година и половина се занимава професионален домоуправител.

Георги Цолов: Загладиха се конфликтите, по-малко говорим. Преди всичко беше на аматьорски начала, нередовност при плащанията. Изпаднахме тук да спрат асансьора.

Естествено, наемането на професионален домоуправител има и своите не толкова добри страни – ако във входа живеят предимно пенсионери, сумата над таксата за асансьор и осветление, колкото и да е малка, понякога се оказва непосилна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха двама полицаи и четирима наркодилъри в Стражица
Задържаха двама полицаи и четирима наркодилъри в Стражица
Здравко Здравков: Живеенето по периферията на града вече не е лукс
Здравко Здравков: Живеенето по периферията на града вече не е лукс