НОВИНИ

"България Ер" прави всичко възможно да нормализира графика на полетите си

Отново проблеми на летище "София", днес обаче ги създаде националният превозвач. Счупен самолет на "България Ер" стана причина за закъснението на близо... 20 полета на авиокомпанията от снощи досега. Стотици пътници се оказаха блокирани на летищата в София, Варна, Рим, Париж и други градове по света.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
18:14, 01.09.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

От авикомпанията ни увериха, че очакват до края на деня нормализиране на полетите. Следобедният полет до Рим отново няма да излети. Причината, която изтъкват този път от летище "София" са лошите метеорологични условия на летище Фиумичино.

От "България Ер" казаха, че правят всичко възможно да нормализират графика на полетите си, защото освен полетът за Рим, който закъснява повече от 5 часа, с големи закъснения са полетите до Цюрих и Париж. Закъсняха полетите и Варна, Бургас, Мадрид, Милано, Москва и останалите полети на авиокомпанията. От дружеството съобщиха за БНТ, че все още не са успели да поправят самолета си, но се надяват да компенсират закъсненията с останалата техника, с която разполагат.

Тази сутрин първи наши зрители ни сигнализираха за възникналия проблем.

Освен полетите на "България Ер" стана ясно, че закъсняват полетите и на нискотарифните превозвачи. Вчера проверка Министерството на транспорта поиска и от унгарската страна на един от авиопревозвачите, който беше продал повече билети, отколкото има свободни места.

Хората могат да търсят компенсация за всяко закъснение на полет над 2 часа, като минималната сума е 250 евро и може да достигне 600 евро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Плащаме до три такси при прекратяване на договор с мобилен оператор
Плащаме до три такси при прекратяване на договор с мобилен оператор
Деца с увреждания имат безплатни часове по плуване
Деца с увреждания имат безплатни часове по плуване