НОВИНИ

Самотна майка набира средства за операция на сина си

Самотна майка от Търговище събира средства за операция на болното си дете. Заради финансовата безизходица тя сама твори сувенири, които ще продава на благотворителен базар. Непосилно за майката е обаче да събере цялата сума от 6500 лв. за лечението в чужбина. Затова тя разчита на подкрепата на добри хора да дарят надежда на сина й Божко.

bnt avatar logo
от Денислава Атанасова
07:14, 31.10.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Божидар е първокласник и иска да ходи без притеснение на училище. Страда от детска церебрална парализа, която изисква непрекъснати операции и рехабилитации за поддържане на двигателната активност. От раждането си досега той е претърпял седем операции на крачетата и ръчичките. На практика Лидия е безработна, защото се налага да е до сина си. Не я одобрили дори за личен асистент. Разчитат на пенсията на Божко от 340 лв.

Лидия Гюрова, майка: И аз съм първокласник, всеки ден съм с него, за да може ако има някаква нужда от мене аз да съм на една ръка разстояние. Всяка майка иска нейното дете да рита топка с останалите деца, да не бъде пренебрегвано.
Божидар: Нарисувах три картини и едната я дадох на госпожата - с водните бои.

По съвет на руски специалисти на Божидар може да се извърши фибротомия - безкръвна и щадяща операция, след която няма обездвижване чрез шини и гипс. За съжаление тя все още не се извършва в България. В клиника в Сърбия искат 5 700 лв. за операцията, нужни са пари за път и престой. Самотната майка също прави малки крачки към голямата цел. Всеки ден твори ръкоделия, които продава чрез приятели и социалните мрежи.

Лидия Гюрова, майка: Няма да ни стигнат средствата от това, което ще изкараме затова се обръщам към вашите зрители, ако може с нещо да помогне. Много се радвам, че има такива хора, които могат да ни подкрепят – с добри сърца.

В момента Лидия изработва коледни украси, които ще се продават на благотворителен базар през декември в подкрепа на Божко.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови предизборни скандали в САЩ
Нови предизборни скандали в САЩ
Отбелязваме Деня на Черно море
Отбелязваме Деня на Черно море