COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Специално за БНТ: Диско звездата Сандра

Преди повече от тридесет години на българска сцена стъпва една от кралиците на диско музиката - Сандра. И ето, че три десетилетия по-късно музиката й все толкова актуална за българските фенове, които отново препълниха зала 1 на НДК.

от Асен Манасиев
10:11, 14.12.2019
Чете се за: 01:29 мин.
У нас

БНТ: Добре дошли отново в България! Не сте за първи път тук, можем да се върнем назад във времето чак до 80-те години. Какви са първите Ви спомени от страната ни?

Сандра, певица: Помня, че първия път, когато дойдох тук бях с трио "Арабеск", но не мога да си спомня коя година беше. За последно обаче бях в България преди две години за последния си концерт.

БНТ: Какво е да имаш толкова лоялни фенове?

Сандра, певица: Много обичам българската публика, знам че тук имам много фенове. Винаги са в контакт с мен и знаят всичко за мен! Това ме прави изключително щастлива! Нямам думи, толкова се радвам, че ме подкрепят по този начин! Това са хора от моето поколение, те вече имат деца, които също слушат моята музика. Прекрасно е, че това се предава през поколенията. Макар и 30 години по-късно, голяма част от феновете са същите. Много се гордея с това! Постоянно виждам хората в публиката, които са качили на раменете си своите деца. Цели семейства пеят заедно с мен на концертите. Това са някои от най-лоялните ми фенове през годините.

Сандра е един от малкото артисти, които никога не са спирали да бъдат на сцената. А музиката й я е отвела до всички кътчета на света.

БНТ: На сцената сте от толкова много години, как поддържате форма?

Сандра, певица: Наистина не знам, явно просто свикнах. Това е моят живот! Винаги съм искала да правя това и обичам работата си до днес.

БНТ: Напоследък пътувате много често, графикът Ви винаги е пълен. Живеете в топла Испания, но ето, че сега сте в България през зимата. Как се чувствате тук?

Сандра, певица: Знаете ли, в момента тук е по-хубаво от Ибиса. На острова всичко е затворено, тъмно. Много обичам през зимата да посещавам други държави и да не съм в Ибиса. Освен около Коледа, защото тогава цялото семейство се събира, всички сме си вкъщи. Ходим на плажа, разхождаме се заедно. Просто е различно. Винаги съм си казвала, че няма да работя по коледните празници. За мен това е най-важното време да съм заедно със семейството си. Но ще работя на Нова година, тогава съм в Москва, защото моите деца вече са на 24 и са решили да ходят по партита. Което пък означава, че мама е сама вкъщи! И понеже не искам да си стоя сама, реших че е добър момент за концерт! Но Коледа си е само за мен и семейството, наистина обожавам този празник. Винаги обикалям празничните базари, надявам се да успея да посетя и вашия тук.

А за нас остава само да се надяваме, че съвсем скоро ще видим Сандра отново на българска сцена!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Задържаха нападателя, врязъл се с кола в карнавално шествие в Германия
Задържаха нападателя, врязъл се с кола в карнавално шествие в Германия
Отвъд границите: Надежда Георгиева: Аз не съм си тръгвала от България
"Отвъд границите": Надежда Георгиева: Аз не съм си тръгвала от България