НОВИНИ

Санитарна сеч във Варна заради разширяване на булевард

Сеч на дървета по варненския булевард "Приморски" притесни живеещи в района. За нея те сигнализираха в редакцията на БНТ-Варна. Репортерската ни проверка установи, че там се извършва планирана санитарна сеч с цел разширяване на булеварда.

bnt avatar logo
от БНТ
20:08, 13.05.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Втори ден в района на булевард "Приморски" се изрязват дълги клони, които са потенциално опасни. Изсичат се и част от дърветата, което разтревожи живеещите там варненци.

Валентин Христов: "Днес много рано дойдоха екипите, започнаха да режат, но този път поголовно, тъй като аз съм съсед от другата страна на булеварда, виждам, че най-високите дървета, включително и двете големи тополи плюс останалите дървета."

Хората са притеснени, че се унищожава зеленината в района, а също, че не са уведомени за изсичането на 60-70-годишни дървета.

Валентин Христов: "Би трябвало да търсим вина в хората, които са решили да правят нещо, без да уведомят или са уведомили по такъв начин, че не можем да разберем как да противодействаме."

За работата на екипите, изпратени за санитарната сеч има заповед, съгласувана с общинската дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустройство". Целта е да се изрежат дългите клони. Дърветата, които се изсичат заради разширяването на булевард "Приморски", са предимно тополи, чието цъфтене предизвиква алергии сред много хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преди световната среща на българските медии
Преди световната среща на българските медии
Градушка в района на летище София, слънце в центъра на столицата
Градушка в района на летище София, слънце в центъра на столицата