Санитарна сеч във Варна заради разширяване на булевард

Сеч на дървета по варненския булевард "Приморски" притесни живеещи в района. За нея те сигнализираха в редакцията на БНТ-Варна. Репортерската ни проверка установи, че там се извършва планирана санитарна сеч с цел разширяване на булеварда.

от БНТ
преди 4 години
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Втори ден в района на булевард "Приморски" се изрязват дълги клони, които са потенциално опасни. Изсичат се и част от дърветата, което разтревожи живеещите там варненци.

Валентин Христов: "Днес много рано дойдоха екипите, започнаха да режат, но този път поголовно, тъй като аз съм съсед от другата страна на булеварда, виждам, че най-високите дървета, включително и двете големи тополи плюс останалите дървета."

Хората са притеснени, че се унищожава зеленината в района, а също, че не са уведомени за изсичането на 60-70-годишни дървета.

Валентин Христов: "Би трябвало да търсим вина в хората, които са решили да правят нещо, без да уведомят или са уведомили по такъв начин, че не можем да разберем как да противодействаме."

За работата на екипите, изпратени за санитарната сеч има заповед, съгласувана с общинската дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустройство". Целта е да се изрежат дългите клони. Дърветата, които се изсичат заради разширяването на булевард "Приморски", са предимно тополи, чието цъфтене предизвиква алергии сред много хора.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени