НОВИНИ

САЩ и Канада обявиха нови санкции срещу Русия

Канадското външно министерство обяви въвеждане на санкции срещу 114 руски граждани и 15 компании заради инцидента в Керченския пролив и Крим.

bnt avatar logo
от БГНЕС
23:07, 15.03.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света
сащ канада обявиха санкции русия

"В координация с Европейския съюз и САЩ Канада днес обяви нови санкции в отговор на агресивните действия на Русия в Черно море и Керченския пролив, и незаконното анексиране на Украйна“, гласи изявлението на канадското дипломатическо ведомство.

Отбелязано е, че санкциите се въвеждат в съответствие със закона за специални икономически мерки в отговор на военните действия на Русия против три украински кораба и пленяването на украински моряци в Черно море през ноември 2018 г.

Отава включва в списъка на ограниченията президента на „Роснефт“ Игор Сечин, зам.-министъра на енергетиката Андрей Черезов, шефа на международната комисия на Съвета на федерацията Константин Косачов, шефа на ВТБ Андрей Костин и др.

Под ударите на санкциите са подложени компаниите „Сухой“, „Туполев“, „МиГ“ и още 12 други.

Също днес министерство на финансите на САЩ обяви списък с още шестима руснаци и 8 компании, попадащи под санкционния режим. Те основно са от силовите служби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатни прегледи за туберкулоза от понеделник
Безплатни прегледи за туберкулоза от понеделник
Бразилия продаде 12 летища
Бразилия продаде 12 летища