НОВИНИ

САЩ в очакване на бурята Дориан

Съединените щати в очакване на урагана Дориан. В момента стихията е от 2-ра категория по скалата на Сафир-Симпсън. На пътя й са щатите Флорида и Джорджия. Прогнозите са бурята да удари сушата в неделя.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
11:56, 30.08.2019
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Следващите 72 часа ще бъдат ключови за щатите на пътя на Дориан, казват от Националания център за ураганите. Стихията се движи бавно и очакванията са, че ще продължи да набира мощ. а

Кен Греъм, Национален център за ураганите: Прогнозираме потенциален ураган от 4-та категория, с пориви на вятъра над 210 км/ч, който ще удари Флорида. Ситуацията е сериозна. Всички възможни елементи на бурята са налични - високи вълни, дъжд, вятър. Има няколко дни за подготовка, и най-важното - следете информацията!

В Джорджия и Флорида върви активна подготовка за нахлуването на Дориан - пълнят се чували с пясък, хората се запасяват с хранителни продукти и вещи от първа необходимост. От съображения за сигурност са отменени десетки полети. Евакуация не е изключена.

Рон Десантис, губернатор на Флорида: Не чакайте да стане прекалено късно! Ако сте готови и нищо не ви засегне - толкова по-добре!

Заради приближаването на урагана, президентът Тръмп отмени планираната си визита в Полша. Той трябваше да участва във възпоменателни церемонии за годишнината от началото на Втората Световна война. Вместо него ще пътува вицепрезидентът - Майк Пенс. Тръмп прогнозира, че Дориан ще бъде "чудовище" .

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Но започна да набира мощ и я набира сериозно. И изглежда, че се очертава да бъде истинско чудовище. Ние сме готови. Най-добрите в света са готови, и ще ви помогнат.

Дориан е четвъртата буря от началото на сезона на ураганите, който започва на 1 юни и завършва на 30 ноември. От трите предишни само Бари взе една жертва.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мащабна спецоперация в град Левски срещу група за телефонни измами
Мащабна спецоперация в град Левски срещу група за телефонни измами
Глоби за 500 000 лв на лекари и зъболекари след проверка на ВАП
Глоби за 500 000 лв на лекари и зъболекари след проверка на ВАП