НОВИНИ

Президентът Тръмп отложи масовите депортации на мигранти

Президентът Доналд Тръмп отложи с две седмици масовите депортации на мигранти, които трябваше да започнат от утре. Акцията трябваше да обхване едни от най-големите градове в страната като Маями, Атланта, Чикаго, Хюстън, Ню Орлиънс и Ню Йорк, но някои кметства отказаха публично да сътрудничат на федералните власти. Потенциална мишена са близо 2000 семейства.

bnt avatar logo
от БНТ
19:36, 22.06.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Под прицел попадат семейства, на които е била връчена "заповед за депортиране" от имиграционен съд. Според имиграционните власти целта е обезкуражаване на идващите от Латинска Америка, пише в. "Вашингтон поуст".

Кметовете на Чикаго и Хюстън, както и полицейското управление на Лос Анджелис публично отказаха да сътрудничат. "Имигрантите допринасят в огромен мащаб за културното развитие и градът нито ще помогне нито ще попречи на федералните", обяви кметът на Хюстън.

Има опасения, че масовата депортация ще доведе до разпокъсване на семейства, тъй като ще бъдат засегнати лица без американско гражданство, които са родители и настойници на деца с право на пребиваване в Съединените щати.

Въпреки по-агресивния си подход към миграцията, през последната година президентът Тръмп е депортирал два пъти по-малко нелегални мигранти от предшественика си Обама през 2012 г., отчитат имиграционните власти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водна стихия нанесе щети в Швейцария
Водна стихия нанесе щети в Швейцария
Федерер за 13-ти път на финал в Хале
Федерер за 13-ти път на финал в Хале