САЩ затегна режима на санкции срещу Русия

САЩ за първи път наложиха санкции на чуждестранна организация за купуване на руско оръжие. Департаментът за подготовка на войските към Централния военен съвет на Китай е закупил 10 изтребителя СУ-35 и противоракетни системи. В същото време президентът Доналд Тръмп подписа указ, който затяга режима на санкции срещу Москва. Той е широко коментиран в руската преса.

Фани Аронова
от Фани Аронова
преди 1 година
Чете се за: 00:27 мин.
По света

"Кого ще ударят новите санкции" на САЩ срещу Русия и кого ще "довършат докрай", обяснява онлайн изданието "Газета". Всекидневникът "РБК" и други издания поместват пълния списък на лицата, обхванати от санкциите.

Указът дава право на американския финансов министър и на държавния секретар да предприемат финансови и визови мерки срещу руски частни лица и компании, освен това забранява на американските финансови институции да развиват бизнес с лица от санкционните списъци.

Държавният департамент ги допълни с 33 нови имена на лица и структури, действащи в интерес на руските отбранителни и разузнавателни организации. "Комерсант" припомня, че в Конгреса са внесени пет законопроекта за нови твърди мерки спрямо Москва. Единият от тях ограничава операциите със суверенния дълг на Руската федерация и засяга компании от енергийния сектор на Русия.

Топ 24
Най-четени