НОВИНИ

Сасоли: Европарламентът готов за нова отсрочка по Брекзит

Европейският парламент е готов да даде отсрочка на Лондон за напускането на ЕС, ако Обединеното кралство представи основателни причини. Това каза днес председателят на Европейския парламент Давид Сасоли.

bnt avatar logo
от БНТ
15:32, 12.09.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света

На пленарното заседание в Страсбург следващата седмица евродепутатите ще приемат резолюция за Брекзит. В документа ще се казва, че ако Великобритания напусне ЕС без сделка, отговорността ще бъде единствено на Лондон.

Давид Сасоли, председател на ЕП: Споразумението за напускането, което беше договорено, е възможно най-доброто. Предпазният механизъм остава основната пречка в преговорите с Обединеното кралство. Но така или иначе, резолюцията гласи, че няма как да има сделка без този предпазен механизъм. Досега Великобритания не е представила каквито и да е алтернативи или поне такива, които да имат юридическа стойност. Относно темата за удължаване на срока резолюцията гласи, че от наша страна сме готови на ново удължаване, стига Лондон да има добри причини затова, като например избягване на твърд Брекзит или провеждане на общи избори.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор
Протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор
Фейсбук блокира чат бота на Нетаняху заради антиарабски постове
Фейсбук блокира чат бота на Нетаняху заради антиарабски постове