Събирането на тол таксите ще започне най-късно през март 2020 година

Парламентът отложи старта на ТОЛ системата за тежкотоварните автомобили, като прие на второ четене промени в Закона за пътищата.

Милена Кирова
от Милена Кирова
преди 7 месеци
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

Събирането на тол таксите от камионите над 3 тона и половина ще започне най-късно на първи март 2020 година, а не както се предвиждаше - на 16 август тази година. БСП обвиниха управляващите, че не обяснили на превозвачите какви ще са тарифите.

Драгомир Стойнев - БСП за България: ТОЛ системата се превърна в една панацея и всички очаквахме, че от 16 август тол системата ще заработи и тези прословути милиарди, които ще потекат едва ли не, ще бъдат разпределени, че ще има качествени ремонти,че хората няма да се оплакват, че им се чупят колите.

ГЕРБ мотивираха отлагането: всеки риск трябва да бъде минимизиран.

Александър Ненков - ГЕРБ: Хем от някаква страна да се намери някакъв необходим баланс между интересите на заинтересованите страни, хем от друга страна и самата система електронна да се тества в истинско реално време, където след 16 август всичките тежкотоварни автомобили ще могат да се оборудват със съответните бордови устройства.

Управляващите били неспособни да правят реформи, атакуваха от ляво. Отговорът: тол системата не била направена за ГЕРБ, а за десетилетия напред.

Иван Иванов - БСП за България: 20 дена преди внасянето на законопроекта едно знаменито возене в джипа на премиера, когато той посрещаше насреща тировете и казваше на министър Нанков: Ей ги къде са бе, Нанков, минават. Само с тия тирове, които минаха за този период ще се оправят пътищата. Пускайте печатницата за пари.
Георги Свиленски - БСП за България: Печатницата не работи и господин Нанков вероятно от другата седмица ще се вози не на задната седалка, а в багажника.
Маноил Манев - ГЕРБ: Това че на една политическа партия им пречи министър-председателя 12 пъти да не могат да вземат никаква точка от избори, не означава, че трябва да се допуска от председателстващия НС да бъде подлаган на обиди министър-председателят.
Нигяр Джафер - заместник-председател на НС: Обиди са недопустими, както към премиера, така и към народните представители.

А докато толсистемата заработи шофьорите на тежкотоварните превозни средства ще заплащат месечна, седмична или дневна електронна винетка.

Топ 24
Най-четени