COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Събират нови доказателства за тримата надзиратели, пускали затворник на свобода

Прокуратурата най-вероятно ще поиска постоянна мярка задържане под стража на тримата надзиратели от варненския затвор, които са пускали един от затворниците в нерегламентиран отпуск. Това каза за БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

от БНТ
08:04, 20.07.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Засега няма доказателства дали надзирателите са получавали подкуп за услугата. Ако това се докаже, ще им бъдат повдигнати още обвинения, каза още Арнаудова.

В момента се събират доказателства дали лишеният от свобода е извършвал престъпления, докато е бил извън затвора. Основните и начални обвинения към надзирателите са за престъпления по служба с цел набавяне облага за другиго, тоест за лишения от свобода, обясни говорителят на главния прокурор.

;

Арнаудова коментира и искането на Турция за екстрадиране на четирима гранични полицаи, с които главният прокурор разговаря вчера. По думите на говорителя, европейският съд се е произнесъл с решение, че българската държава е провела едно обективно разследване и няма извършено престъпление от граничните полицаи.

Екстрадиция няма да се осъществи, категорична е Арнаудова. България няма да предава свои граждани на чужда държава, страната ни е подписала с особено мнение конвенцията за екстрадиция и освен това е взето окончателно решение от нашите власти, допълни говорителят на главния прокурор.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Заловиха бракониерите в Бургас
Заловиха бракониерите в Бургас
След вторичното огнище в Болярово - фермери се заканват да откажат нови проби
След вторичното огнище в Болярово - фермери се заканват да откажат нови проби