НОВИНИ

Сблъсъци и пострадали в центъра на Киев

Около 10 души пострадаха при неделните сблъсъци в центъра на украинската столица Киев, съобщи представител на Червения кръст на Украйна. „Има информация за около десет пострадали”, отбеляза той в ефира на „Обществена телевизия”. Един от пострадалите е с черепно-мозъчна травма.

bnt avatar logo
от Източник: БГНЕС
21:24, 19.02.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
сблъсъци пострадали центъра киев

През деня около хиляда души се събраха на Площада на независимостта (Майдан Незалежності) в Киев, за да почетат паметта на загиналите преди три години при трагичните събития, станали известни като „Майдан”. Сред протестиращите бяха и представители на доброволческите батальони, които организираха на 25 януари блокада на доставките на въглища от Донбас. Около 500 души се придвижиха към администрацията на президента на Украйна с искане властите да подкрепят блокадата на териториите, които са под контрола на сепаратистите. Те предвиждаха поставянето на протестен палатков лагер.

Вечерта протестиращите решиха да пробият загражденията на силите за сигурност в района в района на Националната банка на Украйна и администрацията на държавния глава. Започнаха сблъсъци. След това хората се върнаха в района на Площада на независимостта, където също се опитаха да пробият полицейското отцепление. Задържани са четирима души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британски петиции против и за държавна визита на Тръмп
Британски петиции "против" и "за" държавна визита на Тръмп
Един убит и 31 ранени при взрив в Колумбия
Един убит и 31 ранени при взрив в Колумбия