НОВИНИ

Сблъсъци между футболни фенове и полицаи в центъра на Брюксел

Неспокойно бе в Брюксел въпреки празника - Великден. Имаше сблъсъци в центъра на града между стотици футболни хулигани и полицията.Планираното шествие срещу страха не се състоя по молба на властите. В същото време в Италия беше арестуван алжирец, изработвал фалшиви документи за атентаторите от Париж и Брюксел. Обобщение от кореспондента на БНТ Владислав Велев.

Владислав Велев
от Владислав Велев
20:00, 27.03.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Тъжен Великден в Брюксел няколко дни след атентатите на летището и в метрото, при които загинаха 31 души. В центъра на града на площада пред борсата хората продължават да идват да палят свещи и да оставят цветя:

Бенедикт Льофевр: Носим в сърцата си всички жертви. Великден има специално значение за нас и се опитваме да разберем всичко случило се. И да помислим за това.

По молба на полицията и на кмета на града организираното от няколко дни шествие срещу страха не се състоя. Причината е, че полицията има достатъчно други ангажименти в момента и трябва да охранява много места, а едно шествие щеше да я натовари до краен предел.

Вместо това се случи нещо неочаквано - около 450 футболни хулигани нахлуха на площада пред борсата с идеята да създадат безредици. Бяха бързо обкръжени от полицията, която ги изблъска на друго място, а десетина бяха арестувани.

В интернет се появи нов запис на белгиец - член на "Ислямска държава", в който той заплашва с нови нападения:

Абу Хунифа ал-Белеки: Докато бомбардирате мюсюлманския свят, ние ще бомбардираме вашите хора.

През изминалата нощ в малкото южноиталианско градче Белици беше арестуван 40-годишен алжирец по подозрения, че е изготвял фалшиви документи за терористите от Париж и Брюксел. Той е издирван от октомври насам от белгийските власти, които попаднали на следите му след обиск в апартамент в Брюксел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ТОП 5 предпочитани за улов риби в река Дунав
ТОП 5 предпочитани за улов риби в река Дунав
Папа Франциск към миряните: Отворете сърцата си
Папа Франциск към миряните: Отворете сърцата си