Полицията в Хонконг щурмува кампус, окупиран от протестиращи студенти. Силите на реда използваха водни оръдия и сълзотворен газ, за да разпръснат демонстрантите.

Голям пожар избухна близо до Политехническия университет в Хонконг. Демонстранти окупираха сградата в продължение на няколко дни, но тази сутрин силите на реда влязоха в района на университета. Няколко души са арестувани, а в отговор на щурма, протестиращите започнаха да хвърлят коктейли Молотов, което най-вероятно е предизвикало пожара.

"От вечерта сме тук с моите приятели. В началото се чувствах уплашена и паникьосана, защото полицията каза, че ще ни арестуват и ще получим присъди от десет и повече години затвор. Но сега съм спокойна, защото вярвам, че всички ще останем заедно. Искам демокрацията и свободата да се върнат в Хонконг".

Полицията в Хонконг заплаши, че ще използва истински куршуми, ако демонстрантите не спрат да използват животозастрашаващи оръжия. По-рано през вчерашния ден полицай беше ранен от стрела, дошла от окупирания кампус.

Вече половин година демонстрациите в Хонконг не стихват. Първоначално те бяха провокирано от закон за екстрадиция в Китай, но прераснаха в антиправителствени протести.