COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Събор на русофилите се провежда край язовир Копринка

Подписка в подкрепа на председателя на Движение "Русофили" Николай Малинов, обвинен в шпионаж , организираха дошлите на 16-ия национален събор на приятелите на Русия. Подкрепа за Малинов декларираха и от руското посолство у нас.

от Десислава Петкова
12:10, 14.09.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

И тази година съборът се проведе на язовир "Копринка" край Казанлък. Организатор е Националното движение на русофилите, а проявата е под мотото: "Европа е по-силна с Русия". На събора се срещнаха хора от всички краища на България, работили и учили в Русия. Не бяха малко и руските граждани. Дойдоха и политици от различни партии. Николай Малинов коментира отзвука от шпионския скандал.

Николай Малинов - председател на НД "Русофили": Много голямо впечатление ми направи изказването на Мария Захарова, която от една страна постави въпроса за справедливостта или несправедливостта спрямо обвиненията към нас, така както и много други политици от България, от Русия, от целия спектър - от крайно ляво до крайно дясно поставиха, но това не бива да поставя под въпрос икономическите отношения и връзките между България и Русия в степен, в която те да бъдат спрени, да бъдат спънати от тази динамизация, която постигнахме за последните няколко години усилена работа.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Откриха нова фабрика в Община Белица
Откриха нова фабрика в Община Белица
Протест за по-чист въздух в Русе блокира кръстовището на Дунав мост
Протест за по-чист въздух в Русе блокира кръстовището на "Дунав мост"