НОВИНИ

Събориха незаконни къщи в „Арман махала“ в Пловдив

Поредна акция по премахване на незаконни постройки в Пловдив. Тази сутрин багери влязоха в „Арман махала“, където събориха две къщи, построени на общински терен без нужните строителни документи. Преди дни организации поискаха акцията да бъде спряна, защото собствениците не са настанени във временни социални жилища. Някои от тях водят дела срещу България в Европейския съд по правата на човека.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
14:29, 18.04.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Още преди обяд багерите събориха едноетажна и двуетажна къща в „Арман махала“. Собствениците на едната постройка живеят в Германия и според съседите им не са били предупредени за акцията. Напрежение сред останалите жители нямаше. Някои от тях даже сами са започнали да събарят сградите.

Йордан Атанасов: Нямаме документи за тези къщи. Така дойдохме да живеем и толкова години става живеем тук, вече 15 години, откакто живеем тук. Трудно на нас. Ако хвърлят нас в Изгрев трудно ще е на нас, защото ние свикнахме тук.
Има ли къде да живеете?
Не. Ще изчакаме да ми дадат нещо.


;

Много от хората без дом не са подавали документи за настаняване във временно общинско жилище, казват от кметството в район „Северен“. Ако веднъж обаче са получили тази услуга, то няма как да я ползват отново.

Ральо Ралев – кмет на район „Северен“: Така че има такива граждани, които веднъж са получавали такива жилища. Второ – има и други, които имат разпоредителни сделки с имоти. Няма как тук да имаш къща, в махалата да строиш втора и да искаш общинско жилище.

Днес стана ясно, че две от шестте жалби в Страсбург са отменени. Освен, че са незаконни, къщите се бутат и заради булевард, които ще преминава през терена. Акцията по събарянето ще продължи. В квартала са премахнати 18 постройки, остават още 8.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Взривиха свлачището край русенското село Пиргово
Взривиха свлачището край русенското село Пиргово
Дадоха на съд бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров
Дадоха на съд бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров