НОВИНИ

Сътрудничество между България и ЮНЕСКО за опазване на културно наследство

Във втория ден от посещението си в Париж президентът Румен Радев се срещна с генералния директор на ЮНЕСКО Одре Азуле. Двамата са коментирали възможностите за опазването и развитието на историческото наследство. България може да разчита на помощ от ЮНЕСКО за нови археологически разкопки.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
15:02, 05.12.2017
Чете се за: 00:24 мин.
Още

Общо е мнението, че в международен план трябва да се предприемат мерки за инкриминализирането на всички опити за кражба на историческо наследство. Коментирали са също как да се облекчи образованието на младите хора и как то да бъде по-ефективно и достъпно за всяко дете.

Одре Азуле подкрепя идеята, която президентът Радев представи и пред Еманюел Макрон - за развитие на наука и високи технологии не само на запад, но и на изток, защото само така ще се получи хармонично развита Европа.

Румен Радев представи идеята си с помощта на ЦЕРН в София да бъде изграден Международен институт за устойчиво развитие с научен център, в който да има ускорител на ядрени частици. Така на едно място ще се съсредоточи наука, образование и медицина на изключително високо ниво.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекари и медицински сестри от Пирогов излязоха на протест
Лекари и медицински сестри от "Пирогов" излязоха на протест
Без дунавска риба ще посрещнат Никулден силистренци
Без дунавска риба ще посрещнат Никулден силистренци