НОВИНИ

Сдружение събира книги в подкрепа на библиотеки в страната

Сдружение за градски читални в София събира книги в подкрепа на библиотеки в цялата страна. Всяка дарена книга ще бъде изпратена до библиотека, която има нужда. Събират се книги както за деца, така и за възрастни.

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
09:10, 01.12.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Зад буквите прозира светлина. Затворена между кориците обаче тя остава скрита. И ако не посягаме към написаното под корицата, причината не винаги е нежелание.

Александър Шпатов, писател: Много хора поради липсата на достъп до книги в семейството, в училище - просто не си създават такъв навик.

С идеята да подкрепи навика за четене, сдружение за градски читални си постави символична цел - да събере 2019 книги до края на годината, за да ги дари на библиотеки в цялата страна. Целта е изпълнена само за 20 дни. Мисията обаче продължава.

Александър Шпатов, писател: Продължаваме до края на годината - колкото повече книги съберем, толкова повече библиотеки ще зарадваме.

Книгите, дарени в читалнята на градинката пред Народния театър, вече са изминали километрите към новите си собственици - жителите на малки и големи населени места в цялата страна.

Людмила Чудомирова, главен библиотекар в общинската библиотека в Ботевград: Интересът от нашите читатели е огромен. Непрекъснато се търсят нови заглавия.

Инициативата се изправя срещу представата, че в библиотеките има само стари книги, че всичко ново е само в книжарниците и струва скъпо. Именно затова организаторите на кампанията имат едно условие: дарените книги да са издадени през последните 10 години.

Людмила Чудомирова, главен библиотекар в общинската библиотека в Ботевград: С това дарение ще зарадваме нашите читатели и ще привлечем нови.

Всеки, дарил книга, ще получи безплатна читателска карта. Защото да подариш букви е като да подариш светлина на някого. Няма как да останеш на тъмно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Честваме 120 години от рождението на Панчо Владигеров през 2019 година
Честваме 120 години от рождението на Панчо Владигеров през 2019 година
Камиони с фотопана на знакови у нас места рекламират България по света
Камиони с фотопана на знакови у нас места рекламират България по света