НОВИНИ

СДС избира нов лидер

СДС провежда 22-та си редовна отчетно-изборна национална конференция. На форума трябва да се избере и нов лидер на партията, след като Божидар Лукарски подаде оставка след неуспеха на изборите.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
11:56, 13.05.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Лукарски обаче отново е кандидат за лидерския пост. Засега е издигната още една кандидатура - на Тодор Грозданов, издигнат от СДС Красно село. На конференцията ще бъде отчетена и дейността на партията през последните 4 години и ще бъде приета програмна декларация.В отчета си Божидар Лукарски се извини на делегатите, че заради поста си на министър на икономиката не е могъл по-активно да работи със структурите на партията и разкритикува Реформаторския блок за разделението по време на изборите.

Божидар Лукарски, СДС: Ние лидерите не успяхме да съхраним обединението вдясно.Не надмогнахме личното си его и забравихме горчивите уроци на разделението през годините.За провала на десните коалиции на изборите са виновни всички лидери,ние в СДС подадохме ръка на напусналите РБ,но може би не бяхме достатъчно настоятелни.Тези, които не приеха подадената ръка се заблудиха, че сами могат да представляват интересите на повече от 300 хил. десни избиратели. И какво постигнахме? Разпиляхме вота на хората и те не останаха представени в сегашния парламент.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крисия от Детската Евровизия също пожела успех на Кристиан Костов
Крисия от Детската Евровизия също пожела успех на Кристиан Костов
Певицата Габриела Йорданова от Русе с първа награда от престижен фестивал
Певицата Габриела Йорданова от Русе с първа награда от престижен фестивал