НОВИНИ

СДС ще си сътрудничи с партиите-членки на Европейската народна партия

Съюзът на демократичните сили ще си сътрудничи с партиите - членки на Европейската народна партия. Сините си поставят за цел в следващия парламент заедно да имат дясно мнозинство, което да е рефоматорско. В програмна декларация, приета на Национална конференция записаха, че през следващия управленски мандат доходите трябва да нараснат два пъти, а икономическият растеж да бъде ускорен.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:23, 11.11.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

С равносметка за постигнатото, но и за грешките започна форумът на СДС 29 години след 10 ноември. Сините отбелязаха направеното от тях за членството в НАТО и ЕС, но и това, което е разочаровало хората.

Румен Христов, председател на СДС: Няма да скрия, че бяха допуснати много личностни грешки. Ние сме индивидуалисти, хора с различно мнение и това до голяма степен ни разедини.

Благосъстоянието на хората, доходите и по-добрият стандарт на живот са основните приоритети, около които, според Румен Христов трябва да се търси разбирателство с другите партии в дясното пространство и заедно с тях да се сформира управленско мнозинство. Влизането в еврозоната е част от целите, които трябва да се следват, убедени са още сините.

Румен Христов, председател на СДС: Трябва да започнем да търсим партньорство преди всичко в партиите членки на ЕНП, ние сме в едно семейство. Имаме сходни виждания за управлението на Европа, сходни виждания за това, което трябва да се случи за българските избиратели, за българските граждани.
;

БСП и ДПС са партиите, с които взаимодействие е невъзможно. Целта на СДС е след следващите парламентарни избори да участват в дясно мнозинство, готово на реформи.

Румен Христов, председател на СДС: ГЕРБ е член на ЕНП, те са с най-голямо представителство там. Аз смятам, че бяхме по-добри партньори от сегашните им партньори в предишния парламент.

За местните избори догодина организациите по места сами ще решават дали и с кого да се коалират.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращи блокираха главния път София - Варна при входа на Велико Търново
Протестиращи блокираха главния път София - Варна при входа на Велико Търново
Проведе се националният съвет на БСП
Проведе се националният съвет на БСП