СДС вероятно ще се яви заедно с ГЕРБ на предстоящите през октомври местни избори. Това стана ясно от думите на председателя на партията Румен Христов. Той определи европейските избори като "трудни", но успешни за партията, която участва заедно с ГЕРБ и успя да вкара един евродепутат - Александър Йорданов.

Макар да няма категорично решение, Румен Христов заяви, че местните структури на СДС имат право да избират с кого да се коалират за предстоящите местни избори.

Румен Христов, председател на СДС: Ние имаме едно решение, което дава свобода на нашите местни структури да решават по какъв начин ще се явят наесен за местните избори, като забраната е към БСП и ДПС. На повечето места най-вероятно ще бъдем заедно с ГЕРБ. Това го искат нашите структури, и структурите на ГЕРБ.
Румен Христов: Разговорите с ГЕРБ тепърва предстоят

Румен Христов: Разговорите с ГЕРБ тепърва предстоят

Лидерът на СДС Румен Христов смята, че партията му е успяла да мобилизира максимално избирателите на Съюза на демократичните сили. Христов е почти убе...

От СДС заявиха още, че най-логичната коалиция за изборите е била с "Демократична България", но оттам са поставили унизителни условия.

Александър Йорданов, избран за евродепутат, СДС: Аз лично приветствам и се радвам на избирането на Радан Кънев също за член на ЕП. Разбира се, очакването беше "Демократична България" да постигне много по-голям успех, ако съдим по тяхното предизборно говорене.
ЦИК обяви имената на 17-те български евродепутати

ЦИК обяви имената на 17-те български евродепутати

Централната избирателна комисия обяви имената на 17-те български евродепутати, които ще бъдат част от новия Европейски парламент.

„Демократична България“ ще бъде принудена да работи съвместно със СДС и ГЕРБ в Европейската народна партия, обясни Йорданов. И каза какви ще бъдат приоритетите му в ЕП:

Европейски доходи за българите, членство на България в Еврозоната и Шенген и повече европейска интеграция - за това обеща да работи СДС и техният евродепутат Александър Йорданов.

От СДС са изчислили, че са получили 70 000 гласа на евроизборите.

Ал. Йорданов: Коалицията ГЕРБ - СДС е единствената, която може да победи БСП

Ал. Йорданов: Коалицията ГЕРБ - СДС е единствената, която може да победи БСП

Дебатите в предстоящата предизборна кампания да се фокусират върху това в каква Европа искаме да живеем и кои са политическите сили, които могат да я...