НОВИНИ

Съдът даде ход на делото срещу бившия ректор на Медицинския университет

Софийският градски съд даде ход на делото срещу бившия ректор на Медицинския университет професор Ваньо Митев и бившия главен секретар на учебното заведение - Алексей Алексеев.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
11:05, 05.06.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Те са обвинени в сключване на неизгодни сделки. Според прокуратурата двамата са нанесли материални щети на висшето учебно заведение, сключвайки сделки за закупуването на високопроходим автомобил, за излишни договори с адвокати, консултанти и научни организации, както и за рекламна кампания в Лондон.

Обвинението разполага и с данни, че не са събирани такси за обучение от чужди студенти. По изчисления на прокуратурата общо нанесените щети са за близо милион и 400 000 лева.

Ваньо Митев, бивш ректор на Медицинския университет: Аз съм оставил този университет със 100 милиона. Не се признавам за виновен. Всичко това ще отпадне. Само ще ви кажа за това бомбастично обвинение, че един милион сме причинили щета, ние нямаме никакъв разход, ние имаме само приходи. Вие ми кажете може ли, когато нямате разход, а имате само приход и да има щета. Знаете как почна цялата история с един измислен одит на МОН.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цацаров: Чужденци може да стоят зад канала, вкарал загиналите мигранти
Цацаров: Чужденци може да стоят зад канала, вкарал загиналите мигранти
Още няколко души са задържани в Лондон след атентата в събота
Още няколко души са задържани в Лондон след атентата в събота