НОВИНИ

Трафикантът, спечелил обществена поръчка за мигранти, остава под домашен арест

Бургаският окръжен съд не даде ход на жалбата на Григор Григоров срещу домашния му арест, наложен за нелегален превоз на мигранти. Това е човекът, чиято фирма спечели търга на Гранична полиция за транспортиране на мигранти във вътрешността на страната. Заради скандалната обществена поръчка премиерът поиска оставката на шефа на "Гранична полиция" в началото на седмицата. Григоров днес не се яви в съда. Не дойде и неговият защитник.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
17:15, 19.08.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Григор Григоров беше задържан в края на юни край Царево, докато превозваше с автобус 65 нелегални мигранти. Прокуратурата му повдигна обвинение за каналджийство и съдът му наложи мярка за неотклонение "домашен арест" и му конфискува автобуса. След седмица 34-годишният мъж е прехвърлил собствеността на транспортната фирма "Еделвайс 0707" на баща си и той изненадващо спечели обществената поръчка на Гранична полиция за транспортиране на мигранти до бежанските центрове в страната.

"Еделвайс 0707" беше обявена за победител в поръчката почти месец, след като собственикът ѝ се сдоби с обвинение за каналджийство. Заради скандала оставка подаде ръководството на Гранична полиция. Защитата на Григоров подаде искане за промяна на мярката "домашен арест" в по-лека и днес окръжният съд в Бургас трябваше да се произнесе. Оказа се, че Григоров е решил да пропусне насроченото по негово настояване дело.

Величка Костова - прокурор: Той е заявил, че не може, че не желае да дойде. Той е поискал това дело, но сега никой не се явява и просто няма възможност в днешното съдебно заседание да се даде ход. Поради процесуални пречки то се насрочи за понеделник, за 14 часа, за което ще бъде изпратено съобщение и по телефон, и по факс, и до адвоката, и до обвиняемия с указание, че ако не се яви, ще се гледа делото при назначен служебен защитник.

От прокуратурата потвърдиха, че Григоров е на посочения от него адрес, на който изтърпява домашния арест и няма основателна причина за неявяването му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Половината от автобусите в Благоевград пригодени за хора с увреждания
Половината от автобусите в Благоевград пригодени за хора с увреждания
Липса на кадри в туризма
Липса на кадри в туризма