НОВИНИ

Съдът остави в ареста нападателите, които пребиха млад мъж в Смолян

Двамата нападатели, които пребиха млад мъж в Смолян, остават за постоянно в ареста. Това определи днес Районния съд. Срещу тях са повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда и хулиганство при изключителна дързост. Междувременно преди минути приключи протестното бдение, организирано от Сдружение „Родопски хайдути" в Смолян.

bnt avatar logo
от Величка Петкова, К.Георгиев
17:59, 08.07.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Двамата нападатели се изправиха днес в съда, за да чуят, че остават за постоянно в ареста. Най-тежката мярка беше наложена по искане на районната прокуратура.

Георги Карпаров , районен прокурор на Смолян, Съдът прие, че е налице обосновано предположение за извършените от тях две престъпления, както и че е налице опасност да се укрият от правосъдието.

Съдебното преследване е заради побоят, който двамата нанасят преди два дни на 27-годишния Георги Кадиев от Смолян. Младият мъж е в тежко състояние в Пловдивската университетска болница.


;

Боят в двора на строителния техникум в Смолян първоначално бил предизвикан от пострадалия, смята прокуратурата, и бил заради момиче. Георги ударил пръв. Двамата му опоненти си тръгнали, но после се върнали с дървени колове и го пребили почти до смърт. Случаят е криминален и не е на етническа основа.

Георги Карпаров, районен прокурор на Смолян: За момента се води разследване, нека фактите, които са станали известни, да останат за сега за наше ползване, за да не затрудним това разследване и разкриването на обективната истина.

В защита на Георги тази вечер десетки смолянчани се събраха на мирно протестно бдение. Организаторите му - Сдружение „Родопски хайдути" изразиха така гражданската си позиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Свято място пусто не остава
"Свято място пусто не остава"
Г-20 се споразумяха за климата, пазарите и миграцията
Г-20 се споразумяха за климата, пазарите и миграцията