НОВИНИ

Съдът остави Евгения Банева в ареста

Специализираният наказателен съд остави в ареста Евгения Банева. Според съда има реална опасност тя да извърши друго престъпление или да повлияе на свидетелите по делото.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:49, 13.02.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Евгения Банева се яви в съда с нови адвокати - Татяна Дончева и Илко Димитров. По време на заседанието тя призова да не бъде "залепвана като гербова марка за съпруга си". Отрече пред медиите твърденията на прокуратурата, че е имала мобилен телефон в килията си, чрез който е разговаряла със съпруга си. Според държавното обвинение двамата се наговаряли да започнат хибридна война и да търсят подкрепа от руснаци.

Банева определи претърсванията на килията ѝ като пълен тараш, като каза ,че вече е усвоила затворническия жаргон.

Евгения Банева: Това е нахълтване на 5-6 човека, които разполагат с метални детектори за откриване на непозволени предмети и се изважда абсолютно всичко. Ако е имало нещо, което е трябвало да бъде намерено, да е било намерено, иначе всички останали внушения приемам за абсолютна лъжа. Още повече внушения, свързани с това, че се организират хибридни войни в седмицата между Коледа и Нова година, когато лично аз искрено се съмнявам, че има някой трезвен руснак.
Мария Дончева, прокурор: Обвиняемите лица нямат задължение да говорят истината, тя се възползва чудесно от това.

Банева заяви, че "може да се получи интересно", ако ѝ позволят да води евентуалната си предизборна кампания от килията.

Мария Дончева, прокурор: Прокуратурата няма да пречи тя да провежда активна кампания, да търси подкрепа от евентуални избиратели.

Евгения и Николай Баневи бяха задържани в края октомври на летището в Ница и месец по-късно - екстрадирани у нас. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за пране на пари, данъчни престъпления и присвояване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оценката на Световната банка ще приключи до 2 седмици
Оценката на Световната банка ще приключи до 2 седмици
В Япония търсят откраднати бонзаи за 100 000 долара
В Япония търсят откраднати бонзаи за 100 000 долара